De mi a csoda az a tölcsérfánk?

Nem kimondottan fánk ez az édesség, inkább valamiféle bő olajban kisült, csorgatott palacsintasütinek mondanám, de elkészítését egyre több helyen kapcsolják a farsangi időszakhoz a csörögefánk mellett, így talán ez lehet az oka az elnevezésnek. Számtalan módon készíthető el, és fogyasztható, csak néhányat említsünk, és mutassunk meg képben.

f294e53a1511f582e80a7ccc6ff385fd.jpg

Tradicionális formája, amikor kerek lappá csorgatva sütik ki. De lehet pálcika formaként mártogatni valamibe, készítettek már belőle tortát, teszik muffin tetejére absztrakt (és finom) dekorációnak, tehetünk a frissen kisült, forró példányok tetejére vaníliafagyit és karamellöntetet, de simán porcukorral gazdagon megszórva vagy lekvárral, mogyorókrémmel is isteni. Ha szeretnél valami újat idén a szokásos - ám persze továbbra is kedvenc farsangi fánk mellé -, készítsd el ezt az édességet. :)

funnel-cake-fried-recipe-3.jpg

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • kevés sütőpor
  • 3 dkg porcukor
  • 2 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej

Elkészítés: a hozzávalókat csak keverd simára, kábé sűrű palacsintatészta állagúra, majd a keveréket töltsd nyomózsákba. Vágj kb fél centi átmérőjű lyukat a zsák csücskébe, és nyomd a tésztát tetszőleges formában bőséges, forró olajba. Addig süsd mindkét oldalát, amíg aranyszínű lesz. Frissen tálald.

9_15.jpg

c989420dce571c87442d2e48aa1149ee.jpg

bbecd24e4fa851e661048f00c8f09efe.jpg

Forrás:

thestayathomechef.com

http://themomwho.com/

speedbumpkitchen.com

kevinandamanda.com

pepperbowl.com

tablespoon.com