Vaníliás, túrós copfocska a sütőből

Bejutottam egy olyan előadásra, amire túljelentkezés volt, de a meghívottak és a téma annyira érdekeltek, hogy nem hagyhattam ki a jelentkezést. Egy héten keresztül vártam a válaszra, ami vasárnap késő este érkezett meg. A téma természetesen a gasztro világ, az étel – ember kapcsolata. Nagyon várom a holnapot, remélem olyan beszélgetéseket hallgatok majd végig, amik adnak nekem valamit útravalóul. :-) A következő recepttel őszintén szuper a kapcsolatom, imádom ezt az édességet. ;-)

vanilias_turos_copfocska_a_sutobol_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi copfocska tészta
  • 250 g félzsíros tehéntúró
  • 100 g porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 3 dl tejföl
  • 30 g étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 zacskó bourbon vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy csatos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel megszórunk.

A sütőt 180 fokon előmelegítjük.

A túrókrém hozzávalóit keverjük össze egy konyhai robotgéppel, majd öntsük egy mély edényben a megfőtt tésztára. Keverjük össze a tésztával, majd öntsük a túrós tésztát a kivajazott tortaformába.  

180 fokon süssük körülbelül fél órán át.

Jó étvágyat!

Melegíts be egy forró levessel, mielőtt hozzáfogsz az édességhez. Készíts édesburgonya krémlevest!

- KockacZukor -