Trükkös konyha 1. rész

Ha egységnyi lisztet ugyanannyi mennyiségű, darabokra tördelt sajttal összedarálunk, pillanatok alatt kész a liszt puhaságú reszelt sajtunk a pogácsába. Ilyen és ehhez hasonló régimódibb vagy trendibb konyhai trükkök ezrei keringenek az interneten. De vajon melyik működik valóban a gyakorlatban? A legjobb teszt, ha kipróbáljuk őket, mint mi az alábbi hét - számunkra még nem ismert - praktikát, ami tényleg ígéretesnek látszik! Oszd meg velünk, neked bevált-e! Szavazz a képek alatt.

6342710-banana-1472023494-650-a7d82b7f7e-1484149902.jpg

1. Egy csokor banánt frissen tarthatsz, ha száránál műanyag fóliával tekered körbe. Kevésbé barnulnak meg a banánok, és tovább megőrzik természetes nedvességtartalmukat.

6343210-sub-buzz-17888-1468271649-1-1470286405-650-542b88cf9b-1484149902.jpg

2. Hogy ne legyen sírós élmény a hagymapucolás, több babona kering, de mi egy újat teszteltünk: permetezz friss citromlét a deszkára, és a késre használat előtt.

6343560-sub-buzz-30982-1468270318-9-1470286281-650-52c5ac800b-1484149902.jpg

3. Ismerős? Néhány nap alatt a kibontott müzli, gabonapehely átnedvesedik a dobozában, és szaknyelven mondva: punnyadt lesz. Nos, ha így jártál, szórd sütőlemezre a pelyhet, és süsd 10-15 percig, hogy újra ropogós legyen!

6343460-sub-buzz-13419-1468269474-1-1470286124-650-910fa845fa-1484149902.jpg4. Na ezt nem bírom elhinni, hogy valakinek ne működjön, hiszen a képen is látható, hogy remek ötlet! Szúrj át egy papírtányért a robotgép keverőin, és így használd a gépet, ha maszatos krémet kevergetsz. Nem köpködi össze így a pultot, vagy mint néha nekem: a csempét. :/

6343410-sub-buzz-13457-1468271396-2-1470285920-650-897efdf1c3-1484149902.jpg

5. Ha csak az avokádó felét használod fel, tedd dobozba, és tégy mellé egy gerezd hagymát, hogy frissen tartsd.

 6342810-1-1472019881-650-cdee5c5ff6-1484149902.jpg

6. Leves elsózás ellen is hallottunk már egyet és mást, de ez új, és nekünk tetszik! Tégy egy félbevágott burgonyát az elsózott levesbe, és főzd tovább 10 percig. A burgonya magába szívja a felesleges sót.

6343360-sub-buzz-13490-1468270115-1-1470286184-650-5b4d1c4ba6-1484149902.jpg

7. Ha több napig akarsz frissen  tartani spenótot a hűtőben, tedd dobozba, és rétegezd konyhai papírtörlővel. Így megakadályozod, hogy nyálkássá váljanak a levelek, és a zöld színük is tökéletes marad.

Forrás: brightside.me