Rakott tejfölös, sajtos csirke a sütőből

Egy szombati napon kisgyermekes vendégeim voltak ebédre, és úgy gondoltam, azon kívül, hogy őket „jól lakatom”, magamnak is elteszek majd az ételből egy adagot. Nos. Ez utóbbira már nem jutott, mert olyan finom lett ez a rakott csirke, hogy a tálat is kinyaltuk. :D Sajnos a nap délutánját nem tudtuk a szabadban tölteni, mert eleredt az eső, de ha már bent ragadtunk, játszottunk helyette Activityt, és megnéztük A kis herceg című mesefilmet, felidézve ezzel Exupéry élet tanításait. :) 

rakott_tejfolos_sajtos_csirke_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 450 g csirkemell
  • 80 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 100 g reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk édes őrölt paprika
  • petrezselyem
  • bors
  • étolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, majd felaprított petrezselyemmel összekeverjük.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, és a csirkemell szeleteket beleforgatjuk ebbe a lisztes keverékbe. Egy tűzálló tálba étolajat öntünk, majd belehelyezzük a csirkemell szeleteket. A vöröshagymát szeleteljük, és a húsra rétegezzük, majd megszórjuk gazdagon sajttal. A tejfölt összekeverjük fél deci étolajjal, és hozzáadjuk a fűszeres lisztes alap maradékát. Ezt ráborítjuk a húsos tál tetejére, majd előmelegített sütőben lassan addig sütjük, amíg a tejföl teteje aranylani kezd.

Nagyon finom, laktató étel, kicsi és nagy is imádta!

Jó étvágyat!

- KockacZukor -