Csak 3 hozzávaló: fahéjas csavarintott

Szülinapi bulik jönnek-mennek a családban. Hol nálunk gyűlik össze a nép, hol valamelyik rokonnál. Egyre másra dobják fel a lányok/asszonyok a kérdést: "mit vigyek, süssek valamit?" Hát süss! Mi bajunk lehet??? De hogy mit, na most jön egy gyerekbarát javaslat válaszként. Illetve kettő, bár az egyikre csak utalnék egy mondatban, miután tavaly már megírtuk és megsütöttük ezt az isteni, és faék egyszerű kakaós csigát. Gyereknek mit, ha nem ezt? Esetleg ezt a másikat, ami ugyan már nem kakaós, hanem fahéjas, de a cukros fahéj szerintem minden családban nyerő, ahol hódít/hódított a tejbegríz. No, eme három hozzávalós édesség aztán tényleg nem tart sokáig (az elkészítése és az elfogyasztása sem), így lelkiismeretfurdalás nélkül kérhetjük meg a rokont vagy rokon-nét, hogy süsse meg nekünk, de mi magunk is pikk-pakk összeüthetjük, és vihetünk egy adaggal, segítve a leterhelt, bulifelelős háziasszonyt...

cinnamon-crescent-twists-9-700x876.jpg

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál cukros fahéj (kristálycukor ez esetben jobb, mert kevésbé olvad)
  • Leveles tészta
  • 3 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjunk egyforma méretű téglalapokat a leveles tésztából, 16 darabot. A felét kenjük meg vékonyan olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a porcukros fahéjjal. Illesszünk minden darabra egy-egy fedél-tésztát a maradék 8 lapból, majd csíkozzuk fel, és a képen látható módon tekerjük meg kissé. Verjünk el egy tojást, és kenjük meg a rudakat. Sütőpapírozott tepsin süssük ropogósra. Eszméletlen jó! És tudtátok, hogy a fahéj jótékony hatással van a memóriára, és a tanulási készség javul tőle? Csak mondom... talán épp ez kell, hogy a gyerek bizije még jobb legyen, mint félévkor. ;)

cinnamon-crescent-twists-3.jpg

cinnamon-crescent-twists-4.jpg

cinnamon-crescent-twists-5.jpg

cinnamon-crescent-twists-6.jpg

Forrás: https://lilluna.com/