Zöldséges tócsni gombaszósszal

Mintha minden ember egy szempillantás alatt szeretne formás lenni a nyárra; az edzőtermek és szoláriumok dugig vannak. Ehhez találunk étkezésbeli segítséget is bőven, hisz az internet tele van cukormentes, zsírszegény, szénhidrát csökkentett receptekkel. Pedig sokszor a mértékletesség is elegendő lenne megoldásként. Jöhet cukor és liszt is, ha a bevitt mennyiség egészséges, és határos. Így egyáltalán nem kell lemondani a finom és ízletes ételekről sem. :D

zoldseges_tocsni_gombaszosszal_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 5 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 150 g csiperke gomba
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 1 karalábé
  • 1 cukkini
  • 1 répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 g reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • vegeta
  • étolaj

Elkészítés:

A gombát szeleteljük, a hagymát, a répát, a karalábét, a cukkinit, és sajtot lereszeljük.

A gombát kevés vízben feltesszük főni, majd adunk hozzá ételízesítőt, kakukkfüvet, egy kevés petrezselymet. Két kanál lisztet összekeverünk két deci tejszínnel és egy kevés vízzel, majd behabarjuk vele a gombát.

A reszelt zöldségeket, a sajtot, a két tojással összekeverjük, majd adunk hozzá a vegetából. Hozzáöntjük a lisztet is.

Egy serpenyőben, olajon, evőkanálnyi mennyiségeket merünk, és kisütjük. Az olajat leitatjuk papíron a tócsnikról.

A gombaszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha gomba, akkor egy isteni gombás, tejfölös tarhonyalevest is készíthetünk belőle!

- KockacZukor -