Morzsás tészta meggyszósszal

Sok évvel ezelőtt egy párkapcsolati civódás után az exem egy cesky krumlovi hétvégével akart kiengesztelni. Elutasítottam, mert úgy éreztem, ez már nem tudná helyretenni azt, ami elromlott. Viszont azóta is sokszor jut eszembe a kis cseh város, és talán eljött az ideje annak is, hogy utánanézzek az utazásnak, szállásnak, látnivalóknak. Lassan itt a nyár, és a szabadságok, pihenés ideje. :D  

morzsas_teszta_meggy_szosszal_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi fodros kocka
  • 300 ml tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag pudingport
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek vaj
  • 1 üveg meggy befőtt
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

2 dl tejet tegyünk fel melegedni, majd 1 dl tejben keverjünk össze 3 evőkanál cukrot és a pudingport. Ezt keverjük a közben már felforrósodott tejhez, és ha a puding elkészült, azt tegyük félre.

Tegyük egy tűzálló tálba a lecsepegtetett tésztát, és öntsük rá a vanília pudingot.

A zsemlemorzsát keverjük össze az olvadt vajjal, majd a pudingos tészta tetejére szórjuk rá.

Előmelegített sütőben addig süssük, amíg a teteje aranybarna lesz.

A meggybefőttet - levével együtt - melegítsük fel, és adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, egy csipet fahéjat, és egy evőkanál cukrot. Közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

A morzsás, vaníliás tésztát a meggyszósszal együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!

Inkább valami újdonságra vágysz? Akkor készíts el ezt a garnélás kókuszlevest. :-)

- KockacZukor -