Meleg, mogyorós tarhonyasaláta

Barátnőm Szegedről jött hozzám Budapestre, egy csajos hétvégére. Előre egyeztettük a progikat, hogy kinek mihez lenne kedve... barlangászni, hajózni, fürdőbe menni, étterembe, piknikezni, sétálni, kiállításra, vagy mindent egyszerre. :D Arra persze nem számítottunk, hogy az áprilisi tél után újra visszatér majd a szürkeség, hideg és eső. :( Na de mi csajok a végtelen dumálást egy üveg finom bor és egy kis főzőcskézés mellett is megoldjuk mindig, ugye? ;-) Nem foghatott ki rajtunk a tavaszi tél sem.

meleg_mogyoros_tarhonyasalata_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 100 g Gyermelyi tarhonya
  • 2 db közepes lila hagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 db répa
  • 3 marék mogyoró
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kecskesajt ízlés szerint
  • 1 db citrom
  • olívaolaj
  • chili
  • 1 ek nádcukor

Elkészítés:

Két evőkanál olívaolajon a tarhonyát röviden megpirítjuk, majd dupla annyi vizet adunk hozzá, mint amennyi a tarhonya mennyisége. Hagyjuk a tarhonyát megfőni lassú lángon.

A lila hagymát és pritaminpaprikát csíkokra vágjuk, a répát lereszeljük - vagy krumplipucoló segítségével szintén csíkokra vágjuk -, a fokhagymát összenyomjuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon a lila hagymát és pritaminpaprikát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répát is. Egy evőkanál nádcukorral, sóval, citrommal, chilivel ízesítjük.

A zöldségekhez keverjük a tarhonyát.

A mogyorót összetörjük, és megpirítjuk, majd a tarhonyához adjuk. Egy részét össze is keverjük vele, a másik részével tálaláskor szórjuk meg a tetejét. A kecskesajtot is apróra törjük, és az étel tetejére szórjuk. Ha szereted a koriandert, friss korianderrel díszítsd.

Jó étvágyat!

Már régen készítettél smarnit? Akkor ideje elővenned újra a receptet, és készíteni a családnak. :D

- KockacZukor -