Sült halszelet gombás, parmezános tésztával - lépésekben

Ha az ember „új életet kezd” – akár költözés, akár szakítás, akár egyéb ok miatt – akkor az új élet minden napján olyan megoldandó kis és nagyobb feladatokkal találkozik, amiket eddig egészen máshogy oldott meg. Mivel a korábbi megoldásokat nem tudja többé alkalmazni, újakat kell találni. A friss élet birtokosa természetesen mindig feltalálja magát, és bár néha mérgelődik, előbb vagy utóbb belerázódik az újba. Rájön arra, hogy milyen erős, milyen talpraesett, és milyen vagány, és egyik reggel arra ébred, hogy végre a szépet is észreveszi. Én éppen ebben a finom ételben gyönyörködöm. Az íze, az illata, a látvány... csodás! :)

6kesz-600_1.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 8-10 nagyobb fej csiperke (vagy egyéb) gomba
  • 4 ek vaj
  • 4 ek reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 4-6 db tengeri halfilé
  • fél citrom leve
  • halfűszer
  • olívaolaj

 1kesz-600_2.jpg

Elkészítés:

Olívaolajat, citromlevet és halfűszert keverünk össze, és megforgatjuk benne a halfiléket. Egy sütőpapírra helyezzük őket, és lassan megsütjük azokat.

2kesz-600_2.jpg 

A tésztát kifőzzük.

4kesz-600_2.jpg 

A gombát szeleteljük, és az összetört fokhagymával egy serpenyőben, vajon átsütjük, sózzuk és borsozzuk.

3kesz-600_2.jpg

Majd hozzáadjuk a tésztát és parmezánt, és összeforgatjuk őket.

5kesz-600_2.jpg 

A kész, illatozó halszeletekkel együtt tálaljuk.

6kesz-600_2.jpg

Csodásan finom étel.

Jó étvágyat!

 

Készíts egy tejszínes, kapros zöldséglevest is az ebédhez. Isteni a recept! :-)

 

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása