Kolbászos zöldségleves gazdagon

A múlt heti záporos, zivataros időben tüszős mandulagyulladásom lett, és megkívántam a levest. De nem csak azt, hogy folyékony és meleg legyen, hanem hogy ízes és laktató is. Ugyan a hangom csak néhány nap után lett újra a régi, azért a pocakomnak és lelkemnek jól esett. :-)

kolbaszos_zoldsegleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 2 marék Gyermelyi levestészta
  • fél szál félcsípős kolbász
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 db közepes répa
  • 1 fej karalábé
  • 5 fej gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy lábosban dinszteljük. A kolbászkarikákból néhányat  a hagyma mellé adunk, és hagyjuk kicsit sülni. Miután a hagyma teljesen megpuhult és a kolbász is szétesett, öntsük fel vízzel. Tisztítsuk és aprítsuk fel a répát és karalábét, illetve a gombát. Adjuk a leveshez. Fűszerezzük, majd adjuk hozzá az aprított petrezselyem egy részét is. Főzzük fedő alatt a levest. Miután már forr a leves egy ideje, adjuk hozzá a szeletelt kolbászt és a levestésztát is. Hagyjuk még egy ideig rotyogni a levest, hogy az ízek összeérjenek.

Második fogásnak süssünk egy rumos almatortát! Garantáltan lenyalod utána mind a tíz ujjadat! :D

Jó étvágyat! 

- KockacZukor -