Édes cukkinis kevert süti

Ha tavasz (vagy már nyár?) akkor irány a természet. Egy öt-hat órás túrát tettünk meg a hétvégén. Zebegényből indultunk, felmentünk a Julianus barát kilátóig, majd vissza Zebegénybe. Az idő tökéletes kiránduló idő volt, se túl meleg, se hideg, kellemes szellő, napsütés, majd egy finom hekk hazafele Gödön a Duna Csárdában. Olyan jól esett kivenni a hátizsákból menet közben ezt a finom sütit. :D

edes_cukkinis_suti_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 350 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 ek fahéj
  • 4 db tojás
  • 300 g cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 3 dl napraforgó olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 100 g dió

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk, kiszedjük a magjait, majd lereszeljük. Egy nagyobb tálban a lisztet, a fahéjat és a sütőport és szódabikarbónát összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat, a cukrot, az olajat, a cukkinit és az összetört diót keverjük össze. A folyékony masszát a szárazhoz adjuk, és összedolgozzuk őket. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki, vagy margarinnal kenünk ki és lisztezünk át, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben lassan megsütjük. Porcukorral, dióval díszítjük a kihűlt fahéjas süteményt.

Készítsünk az édesség mellé egy sült sárgarépa krémlevest rizsszem tésztával. :D

- KockaZukor -