Spenótos, mozzarellás tészta – lépésekben

Volt egy olyan időszakom, amikor nagyon akartam fogyni, de annak ellenére, hogy alig ettem valamit, egy gramm se ment le rólam. Azóta persze tanácsot kértem, utána jártam, és tudom, hogy a megfelelő tápanyagbevitel nélkülözhetetlen a fogyáshoz is, és egy jól kialakított étrend mellett előbb indulnak meg lefele a kilók, mint az alig evés mellett. A Gyermelyi Vita Pasta tésztái tojás nélkül, speciális, magas minőségű durum őrleményből készülnek, a spenót tele van vitaminokkal, az emésztésre, a hasnyálmirigy működésére jó hatással van, nagy mennyiségű vasat tartalmaz. Érdemes elkészíteni a következő receptet!

1_kesz-600_1.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 1 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 250 g spenótlevél
  • 200 g mozzarella sajt
  • 100 g parmezán
  • 2 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

2_kesz-600_1.jpg

A zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.

A spenótot sós vízben megfőzzük, majd a vizet leöntve róla, összeturmixoljuk.

3_kesz-600_1.jpg

A spenótot a rántáshoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük tejjel.

Hozzáadjuk a parmezánt, és ízlés szerint fűszerezzük.

4_kesz-600_1.jpg

Összeforgatjuk a tésztával, és a mozzarellagolyókkal együtt tálaljuk.

5_kesz-600_1.jpg

Jó étvágyat!

Inkább édességet készítenél? Akkor nézd meg a sós vajas csokis keksz készítésének lépéseit. :-)

- KockacZukor -