Fitt paradicsomos, kukoricás, tonhalas orsó

Két hete jártam először a nyári Balatonon. Még nem volt szezon, még a vasút is fel volt túrva, de a kis üdülőfalu központja már tele volt emberekkel, elkezdett élni. A családom egy vödörnyi cseresznyével várt, és a piros gyümölcsnek már csak a látványa is boldoggá tett. Az első napon még nem merészkedtem be a Balatonba, de aztán a másodikon már olyan erős volt a víz iránti vágyam, hogy nem érdekelt, milyen hűvös is az a víz. Fájó szívvel hagytam ott a nyaralót... de csak azért, hogy hamarosan visszamehessek. :D

fitt_paradicsomos_tonhalas_penne_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 2 konzerv olajos tonhal
  • 4 közepes paradicsom
  • fél csokor bazsalikom
  • fél csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g kukorica
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A kukoricát, a felkockázott paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselymet, a bazsalikomot, oregánót, fűszereket, majd a tésztával összeforgatjuk és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A tonhalat villával összetörjük, és ezt is a tésztához forgatjuk.

Jó étvágyat!

Kalóriatáblázat: 

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta orsó – 355 kcal
  • 100 g tonhal – 213 kcal
  • 1 db közepes paradicsom – 22 kcal
  • 1 gerezd fokhagyma – 4 kcal
  • 100 g kukorica – 126 kcal
  • 1 ek olívaolaj – 90 kcal

Ha a karcsúságotokat továbbra is megőriznétek, mégis finomat ennétek, akkor ajánlom nektek az olivabogyós csirkemell receptünket is.

- KockacZukor -