Kefires, almás süti

Egy kolleganőmmel éveken át dolgoztunk együtt egy szobában. De ahogy az életben mindig minden változik, ez se maradhatott így örökké. Egyedül maradtam a szobában, és már egy hét után érzem, mennyire hiányzik a már 'nem kolleganőm'. Tartottunk egy búcsúbulit, amire sokan összejöttünk. Nevettünk, nosztalgiáztunk, rosé fröccsöztünk, és persze készültek finomságok is. Egy falat se maradt, és a receptek is gazdát cseréltek. :D

kefires_almas_pite_kesz-700.jpgFotó: KocacZukor

Hozzávalók:

  • 660 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 330 g kefir
  • 600 g cukor
  • 600 g étolaj
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 8 db közepes alma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek panírmorzsa

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a kefirt, a tojásokat és az étolajat. A száraz és folyékony részeket összekeverjük.

Egy tepsit kikenünk vajjal, és megszórjuk panírmorzsával. Beleöntjük a tésztát.

Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, amit a tészta tetejére szórunk. Fahéjjal meghintjük.

Előmelegített sütőben lassan, tűpróbáig sütjük.

Jó étvágyat!

Készítsétek el ezt a mangós, banános, túróst is. Imádni fogjátok! :-)

- KockacZukor -