Karfiolos, fehérbabos, parmezános krémleves

Olyan régen ettem babot, és olyan régen főztem vele, hogy már igencsak itt volt az ideje. A hüvelyesek fehérjeforrások, telítetlen zsírsavakkal, rostokkal, és magas vitamin- valamint ásványi anyag tartalommal rendelkeznek. Legalább hetente egyszer ajánlott fogyasztani őket. Ez a leves annyira finom és egészséges, hogy biztosan rendszeresen készítem ezentúl.

karfilos_feherbabos_parmezanos_kremleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 maroknyi Gyermelyi copfocska
  • 1 fej karfiol
  • 1 doboz fehérbab
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • bors
  • parmezán ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 1-2 liter alaplé

Elkészítés:

Melegítsünk olívaolajat egy fazékban. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, felaprított hagymát, a karfiolt, rozmaringot, borsot, sót. Pirítsuk össze az ízeket. Öntsük fel az alaplével, és adjuk hozzá a babot is. Forraljuk fel, és hagyjuk kicsit főni a levest. A lé felét vegyük ki, és turmixoljuk krémesre, majd öntsük vissza a leveshez, keverjük össze.

Tésztával, és reszelt parmezánnal tálaljuk!

Isteni!

Süssünk édességet a leves mellé, készítsünk vaníliás, túrós sült tésztát.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -