Laktóz- és cukormentes túrós búzadarával

Az egészséges táplálkozás nem azt jelenti, hogy koplalni kell, vagy megvonni magunktól az édességet. Mindössze annyit jelent, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozunk, és a cukrot pótoljuk valamilyen - lehetőleg természetes - édesítőszerrel. (Megjegyzem, teljesen kiiktatni sem jó.) A túró és a tojás fehérjeforrások, így szükséges tápanyagok, amit a test igényel. A következő édesség gyümölccsel gazdagítható, ezt tegye mindenki ízlése szerint.  

laktoz-_es_cukormentes_turos_buzadaraval_kesz.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 2 ek Gyermelyi búzadara
  • 7 evőkanál eritrit
  • 500 g laktózmentes túró
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a csipet sót. A sárgáját az eritrittel keverjük, majd habosítjuk, és hozzáadjuk a vanília aromát, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját. A túrót is a masszához keverjük. Ezután a felhabosított fehérjét is óvatosan a túrós krémhez forgatjuk.

Egy sütőformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a túrót. (Nyári gyümölccsel gazdagítható.) Előmelegített sütőben, légkeverésen, 175 fokon fél órán át sütjük. Miután kihűlt, szeletelhető.


Jó étvágyat!

 Készítsünk az édesség mellé egy egészséges zöldséglevest!

 - KockacZukor -