Paradicsomos, kókuszos tengeri hal hosszúmetélttel – lépésekben

Már hét közben azon gondolkodtam, hogy mit is főzhetnék a szombati vendégemnek. Olyasmit szerettem volna, ami ízletes, egészséges, laktató, de nem nehéz, és megmarad egy íz-emlék. :-) Egy netes közösségi felületen talált meg engem egy haláruda, aminek a fotóit tanulmányozva villant be, hogy itt a keresett alapanyag: hallal fogok dolgozni, és a paradicsom, a kókusz, valamint a keleti fűszerek teszik majd színessé az alap ízt. 

kesz-600.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi hosszúmetélt
  • 500 g tengeri hal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g paradicsompüré
  • 2 dl kókusztej
  • chili
  • kurkuma
  • garam masala
  • kókuszzsír

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

3-600_4.jpg

A halat kockára vagy csíkokra vágjuk.

1-600_5.jpg

 Kókuszzsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és összetört, felaprított fokhagymát.

4-600_4.jpg

Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd fűszerezzük.

Hozzáadjuk a kókusztejet is.

Ha már forr a szósz, belekeverjük a halat, és addig főzzük, amíg a hal megpuhul.

5-600_3.jpg

 Tésztára merve tálaljuk.

kesz-600_1.jpg

Jó étvágyat!

Ha szereted a halat, próbált ki ezt a mennyei gombás, sült halat receptet is. Lépésekben végig követheted ennek is az elkészítését.

- KockacZukor -