Tejcihez pite

Kiváló az idő a kirándulásokhoz. Éppen a Budapest környékén található, az általam még felfedezetlen tavakat és tengerszemeket kutatom, nézegetem a térképet. Ajánlom nektek is az ország csodáit, menjetek, csodálkozzatok rá ti is, csodálatos a mi kis országunk. Előtte pedig süssetek édeset és sósat, hogy legyen mit magatokkal vinni a túrára, és reggelizzetek kiadósan. ;-)

tejcihez_pite_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 bögre cukor
  • 4 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk fahéj
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 5 ek sárgabaracklekvár
  • 1 ek vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntsük a tésztát. Előmelegített sütőben, lassan, tűpróbáig süssük.

Jó étvágyat!

Főzzünk az édes reggeli után karfiollevest ebédre!

- KockacZukor -