Szilvás, fahéjas clafoutis

Egy reggel úgy döntött az egyik fogam, hogy mindenféle előzetes jelzés nélkül megreped, és a fele kiesik. Hú, de pipa voltam... tudtam, mi következik. Azóta a pénztárcám tartalmának nagy részét a fogorvosomnál hagyom. Mert ha már egyszer elmentem hozzá egy fog rendezése miatt, akkor tegyünk rendbe mindent... például azt a csúnya régi amalgám tömést is ki kéne cserélni. Imádott szilvás clafoutisomban is van cukor, de esküszöm az elfogyasztása előtt, után és közben is fogat mosok majd ;-), csak egy ideig fogorvosi rendelőt ne lássak.

szilvas_fahejas_clafoutis_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 125 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 3 db Gyermelyi tyúktojás
  • 10 szem szilva
  • 1 kk fahéj
  • 100 g cukor
  • 3 dl tej
  • 2 ek margarin
  • 1 csipet só

Elkészítés: 

A szilvát megtisztítjuk, és kimagozzuk. Megszórjuk fahéjas cukorral, és hagyjuk a cukorban állni, amíg a tésztát is elkészítjük. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval. A tojásokat habosra verjük, és a száraz anyaghoz keverjük. Hozzáadjuk lassan, kevergetve a tejet is. Egy sütőformát kivajazunk és lisztezünk, belerakjuk egymás mellé a cukros, fahéjas szilvát, és ráöntjük a sűrű palacsintatésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon 30-40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Az édes mellé nagyon jól illik egy meleg hagymaleves, amit én bármikor képes vagyok enni.

- KockacZukor -