Laktóz-, és cukormentes almás, diós desszert

„Az ősz a kedvenc évszakom. Szeretem, amikor a levelek vörösbe és narancsba fordulnak. Gyönyörű látványt nyújtanak a holdfényben, és elképesztő változáson esnek át. A tavaszi és a nyári zöldellés csak árnyéka a fák igazi valójának, ez a buja színvilág igazi csoda, és minden áldott évben bekövetkezik, amikor az éjszakák egyre hidegebbek lesznek. Mintha ezekkel a tüzes színekkel kárpótolnák, hogy eltűnik a meleg.” – J. R. Ward

csokis_bananos_dios_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 2 db Gyermelyi tyúktojás
  • 230 g zabliszt
  • 2 db banán
  • 2-3 marék dió
  • 2 db alma
  • 3 dl laktózmentes tejszín
  • 100 g kókuszolaj
  • 6 g sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 10-11 ek eritrit
  • 1 tk rum aroma
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítés:

A kókuszolajat, a tejszínt, a tojásokat, az összenyomott banánt, az eritritet, a rum aromát (kihagyható) és vanília aromát összekeverjük. A zablisztet is a sütőporral. Majd a száraz anyagot a folyékonnyal. Hozzákeverjük a nagy darabokra tört diót és a meghámozott, nagyobb darabokra vágott almát is. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy kivajazott, és (zab)lisztezett hőálló tálat megtöltünk a nyers krémmel.

170 fokon, légkeverésesen, kb. 20-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Főzzünk káposztalevest az édesség mellé!

- KockacZukor -