Spenótos karalábéleves csipet tésztával

Ez az ősz nem az az ősz, amit vártam. Ez nyirkos és vizes, és hűvös és szürke. De nem színes és csillogó, illatos és simogató, mosolygós és mesélő. Vagyis túl korán jött ez a négy fal közé ragadás. Ma próbafűtést is tartottak nálunk, pedig én még nyitott ablaknál alszom. Ha pedig elkezdődött a lakásban pléddel és teával begubózós időszak, akkor illatozzon a konyha, és melegítsen fel egy finom leves. :-)

 spenotos_karalabeleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi csipet tészta
  • 2 db karalábé
  • 100 g spenótlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 8 dl alaplé
  • 2 evőkanál szezámmag/ lenmag
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 2 dl tejszín
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük egy kis edényben.

A vöröshagymát kockázzuk, és egy edényben vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a spenótleveleket, és egy kevés vízzel hagyjuk fonnyadni. A megpárolódott hagymát és spenótot összeturmixoljuk, majd felöntjük alaplével (végső esetben használunk leveskockát.) Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a megtisztított és kockázott karalábét. Felöntjük tejszínnel, forraljuk tovább. Fűszerezzük, és adjuk hozzá a citromot is.

Tésztával tálaljuk, és pirított szezámmaggal (lenmaggal) díszítsük.

Jó étvágyat!

Felejthetetlenül jó recept ez a rakott tejfölös, sajtos csirke! Szerintem a legjobb ötlet a hétvégi ebédhez!

- KockacZukor -