Sushi a banánfa gyümölcseiből

Új őrület van kibontakozóban. A sushit hagyományosan tenger gyümölcseiből, rizzsel készítik. Desszertként is fogyaszthatók makik, ilyenkor mangó vagy barackdarab kerül az édes rizskorong közepébe. Újabban nagy trendje kezdődött, hogy partikon, baráti összejöveteleken pálcikával egyenek egy bizonyos, banánkarikákból készült édességet, amely már ezúton fel is vette a "banán sushi" nevet. Hogyan készül? Friss banán felkarikázva, körben mogyoróvajba, mogyorókrémbe vagy sűrű cukormázba mártva, majd tetszés szerint cukorkákba, olajos magvakba, csokiforgácsba hempergetve. Figyelem: a pálcika feltétlen szükséges az érzéshez. :)

c528054c00dd1183dbc1d99595bba858.jpg

0a0be2fe65ce641952ae50ea8a01c6ea.jpg

e363040ea55cb1864fa2f01f9d203872.jpg

4082c1e2ca01a7da0b113e2ae8b93999.jpg

10e2cf5b21062b756aa0b6b3eb073109.jpg

Fotók: Pinterest