Laktóz-, és cukormentes almás, túrós, diós rakott tészta – lépésekben

Barátnőm megkért, hogy a közös csajos, Balatonos hétvégénkre olyan ételeket készítsek, amelyek húsmentesek, laktózmentesek, és cukormentesek. Valójában a kérést nem volt nehéz teljesíteni, mert én is szívesebben eszem azt, ami nem terheli meg a szervezetemet, vagyis készítettem már jó néhány "mentes" ételt. Ugyan a hús fogyasztásáról én nem mondtam le, egy hétvégén azért tudok élni nélküle. :D Szuper recepteket találtam ki, és még egy tésztás édesség készítésére is maradt időm.

laktoz-_es_cukromentes_rakott_turos_lepesekben_kesz_-600.jpegFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta fodros kocka
  • 2 db alma
  • 150 g laktózmentes túró
  • 2 dl laktózmentes tejföl
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 8-10 ek eritrit
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 marék dió
  • laktózmentes vaj
  • fahéj

1-600_7.jpg

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

2-600_5.jpg

Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Fahéjjal, citrommal, eritrittel keverjük össze.

5-600_6.jpg

A túrót és a tejföl felét is összekeverjük.

3-600_6.jpg

Az almát is a túrós, tejfölös részhez keverjük.

Összeforgatjuk a tésztával.

6-600_4.jpg

Egy tűzálló tálat kivajazunk. Beleöntjük az almás-túró tésztát.

A maradék tejfölt eritrittel keverjük, és megkenjük vele a rakottas tetejét.

Előmelegített sütőben 15-20 percen át sütjük, majd a tetejére szórjuk a durvára tört diót, és így is sütjük még 5-10 percen át, amíg a dió is megpirul.

4-600_6.jpg

Jó étvágyat!

laktoz-_es_cukromentes_rakott_turos_lepesekben_kesz_-600_1.jpeg

Ha pedig a fittség jegyében kívánunk ebédet vagy vacsorát készíteni, érdemes megkóstolni az avokádós tészta receptünket is.

- KockacZukor -