Kókusztejes csirkeleves hosszúmetélttel

Csak határosan tudok türelmes lenni a körülöttem lévő emberekkel. :D Most éppen arra gondolok, hogy egy ideig jól elvagyok egy edzőteremben, de aztán besokallok a gépekre várakozástól, a női öltöző káoszától, a zuhanyzástól, felöltözéstől, átöltözéstől, stb. Ilyenkor elbúcsúzom a teremtől, és otthon folytatom a testmozgást – egész jó kis eszközeim vannak ehhez már. Tegnap viszont megtudtam, hogy egy jó minőségű – otthoni - cardiogépre olyan összeget kéne költeni, amit én most nem engedhetek meg. Így irány újra vissza a terembe. :/

kokusztejes_csirkeleves_hosszu_tesztaval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 100 g Gyermelyi hosszúmetélt
  • 200 g csirkemell
  • 1 liter alaplé
  • fél citrom leve
  • 2 dl kókusztej
  • chili ízlés szerint
  • fél tk gyömbér
  • fél tk curry
  • 1 tk citromfű
  • 2 marék mungóbabcsíra
  • friss bazsalikom
  • 6-7 közepes fejű gomba
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk. Az alaplében a csirkét 15 perc alatt megfőzzük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a fűszereket, majd a bambuszcsírát és a gombát. Sózzuk. Hagyjuk 20 percen át főni. A tésztára merve tálaljuk, citrommal locsoljuk meg és bazsalikomot szórunk rá.

Jó étvágyat!

A leves után tökéletes folytatás egy bundás alma fahéjjal! ;-)

- KockacZukor -