Citromos, búzadarás torta

Sok faanyagot használtam a lakás berendezése során, és nagyon sok olyan bútorom van, amit én festettem, vagy raktam össze. Legutóbb farönkökbe szerelmesedtem egy Balatoni hétvége során. Nem sokat gondolkodtam. Bár zuhogott az eső, én mégis pakolásztam őket a kocsi csomagtartójába. Elég furán nézhettem ki, ahogy egyesével felcipeltem őket a negyedikre... de azóta kiszáradtak, lekezeltem és festettem őket, és isteni pofásak lettek. Imádom a melegséget, amit nyújt a látványuk. :D

citromos_buzadaras_torta_kesz_2-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 bögre Gyermelyi búzadara
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 2 bögre joghurt
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 3 citrom leve
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

A lisztet, a búzadarát, a tojásokat, egy bögre cukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a csipet sót, egy citrom levét és a joghurtot keverjük össze. Öntsük vajjal kikent sütőformába, és előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.

Közben fél bögre cukrot keverjük össze a másik két citrom levével és egy kevés vízzel.

A meleg torta tetejét szurkáljuk meg egy villával, és öntsük rá a citromos keveréket. A torta ezt magába fogja szívni. Hagyjuk kihűlni, azután tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Használjunk citromot leves főzéshez is! Készítsünk citromos csirkehúslevest. :-)

- KockacZukor -