"Nagyi-misu"

Anyósom szimplán "Nagyimisu"-nak hívja ezt a süteményt, a gyerek volt a keresztanya, természetesen. :) Csak nyomokban tartalmaz hasonlóságot a klasszikus tiramisuval, és pont ez a lényege, mert a drága hozzávalót, a mascarponét elhagyhatjuk belőle.

tiramisucirese28729.jpg(A fotó - ahogy szokták írni - illusztráció, mi jénaiban készítjük, de poharas desszertként is tökély.)

Plusz ez a verzió nem kávés, lévén rendre az unokának készül, hanem gyümölcsös: meggyes. Isteni finom. Egy üveges, magozott meggybefőtt kell hozzá (1. hozzávaló). A babapiskótákat (2. hozzávaló) a befőtt levébe áztatjuk, így pakolgatjuk egymás mellé egy jénaiba. Mascarpone helyett cukorral kikevert tejföl (3. hozzávaló) következik vékonyan (ámbátor cukrozatlanul is finom, krémesre kevert tejföllel, mert a meggy és a piskóta cukros), majd egy sor magozott meggy. Aztán újabb réteg meggylébe áztatott piskótával, majd édes tejföllel, meggyel folytatjuk. A tetejét pedig cukros tejföl zárja, esetleg némi meggylekvár izgalmas pettyezés formájában vagy reszelhetsz rá némi keserű csokit, de ez már csak hab a tortán. Hűtőben összedermeszt, kivéve kanállal gyorsan behabzsol. :) A tejfölt egyébként cserélni lehet felvert tejszínhabra is, de tejföllel valahogy krémesebb, ízesebb az egész.

Kép forrása: http://pasiunepentrubucatarie.ro