Curry-s csirke pirított magvakkal

Ha családi hétvége - és végre magam mögött hagyhatom kicsit a főváros zaját - akkor irány az őszi erdő Tolnában és Baranyában, és azon belül is mondjuk Óbánya, a Váraljai parkerdő, vagy Máré vára, esetleg Sötét-völgy. Ugyan mára eleredt az eső, ha a következő hétvégéken még kisüt a nap, ki ne hagyjátok az ősz színeit és illatait. Persze ha már recept, és ebéd vagy vacsora, akkor a konyhai sütés-főzés illatától is tutira mosolyogni fog a család.

currys_csirke_piritott_magvakkal_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 500 g csirkemell
  • 3 ek tandoori curry
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek rizsliszt
  • 3 ek kókuszolaj
  • 50-100 g magkeverék

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A tandoori curryt, a rizslisztet, sót, és finomra aprított fokhagymát összekeverjük. A keverékben a csirkemellcsíkokat megforgatjuk. Egy wokban, kókuszolajban kisütjük a csirkemellcsíkokat. Hozzáadjuk a megfőtt tésztát. Ha szükséges, sózzuk még. Egy külön serpenyőben magvakat pirítunk, és ezzel megszórjuk az ételt.

Jó étvágyat!

Készítsünk desszertnek egy mennyei francia almatortát!

- KockacZukor -