Sós muffin - parmezánnal, aszalt paradicsommal, rozmaringgal

Egyetlen szabadnap a hét közepén. Ha pedig mindössze 24 órányi szabadnap, azt becsüljük meg, akkor az teljen úgy, mintha királylányok és királyfiak lennénk... kényelemben, valódi kényeztető pihenéssel, különleges ízekkel, érzésekkel. Mert megérdemeljük. ;-) Hogy már a reggel is mesésen induljon, készüljön valami extra reggeli: muffin parmezánnal, aszalt paradicsommal, olajbogyóval és rozmaringgal. Imádat!  

sos_muffin_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 350 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 2 dl tej
  • 80 g fekete olajbogyó
  • fél üveg olajos aszalt paradicsom
  • 80 g reszelt parmezán
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 120 g teavaj
  • rozmaring

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a sót és parmezánt összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, tojásokat és az olvasztott vajat.

A olívabogyót, az olajos paradicsomot, és a friss rozmaringot egy aprítógépben felaprítjuk, és a muffintésztához keverjük.

A sütőt előmelegítjük, közben pedig a muffinformát kikenjük vajjal.

A kis mélyedéseket háromnegyedig töltjük, majd lassan sütjük tűpróbáig.

Jó étvágyat!

 

A muffinokhoz kiválóan passzol egy hagymalevest! Próbáld ki!

 

- KockacZukor -