Pulyka fűszeres tojásban

Olyan sokat tanultam, és annyi vizsgát abszolváltam már az életem során, hogy már egyáltalán nincs kedvem ilyennel tölteni a kevéske szabadidőm. Tudom, egész életünkön át tanulni kell, és tanulunk, mégis, ha asztalhoz kell ülni, akkor valahogy mindig az utolsó pillanatra marad ez a kötelezettség. Így vagyok ezzel most is. Már csak másfél napom van két online vizsgára, muszáj lesz nekiveselkednem. Enni közben kell, vagyis a konyhát nem fogom azért elkerülni, de valami nagyon egyszerű és gyors ételt kell elkészítenem.

tojasos_pulyka_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 3 db Gyermelyi tyúktojás
  • 400 g pulykacomb
  • reszelt füstölt sajt/ parmezán ízlés szerint
  • fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • bors
  • egyéb fűszer
  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 ek fokhagymás olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Kevés fokhagymás olívaolajban megforgatjuk. Petrezselyemmel szórjuk meg.

A pulykahúst kockákra vágjuk. A tojást egy tálban összekeverjük a fűszerekkel és a sajttal, majd hozzáadjuk a pulykahúst. Egy hőálló tálat kikenünk a kókuszzsírral, majd beleöntjük a tojásos, sajtos, fűszeres húst. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje elkezd pirulni, és illatos a konyha. ;-)

Olyan egyszerű, annyira gyors, és ízletes!

A fitt változatból kihagyhatjuk a zsíros sajtot, mert a fűszerek így hozzáadnak az ízélményhez.

Jó étvágyat!

Ha gyors desszert, akkor muffin. Legyen meggyes muffin. :D

- KockacZukor -