Gesztenyés, vaníliás tészta torta

Teljesen kiiktatnám a hideg évszakot, és legszívesebben mindig napsütésben és melegben élnék. Az óraátállítást se értem... mi a jó ebben a korai sötétségben? Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne látnám meg a szépséget a bekuckózásban, vagy akár a sapkás, sálas sétákban kint a szabadban. A sült gesztenye mellett soha nem tudok elmenni egy kis csomag megvásárlása nélkül, és emlékeimben intenzíven élnek azok a gyerekkori, családi cukrászdalátogatások, amikor édesapám mindenkinek tejszínhabos gesztenyepürét vásárolt. Imádtuk!

gesztenyes_vanilias_rakott_teszta_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta fodros nagykocka
  • 150 g főtt gesztenye
  • 1 dl – laktózmentes -tejszín
  • 2 dl – laktózmentes - tej
  • egy csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek eritrit/ 5 ek cukor
  • 1 ek vaj
  • tejszínhab/ gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A gesztenyét konyhai robotgépben összedaráljuk. Hozzákeverjük az eritritet/ cukrot.

Egy lábosban a tejet és tejszínt elkezdjük forralni, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukros gesztenyét. Folyamatosan keverjük. Ha a puding a keményebb állagot eléri, elkészült a krém. Kóstoljuk meg. Ha szükséges, adjunk még hozzá édesítőt/ cukrot.

Egy sütőtálat vajjal kikenünk. A gesztenyés puding felével összeforgatjuk a tésztát. Ezt a sütőtálba öntjük. A tetejére ráöntjük a maradék pudingot. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kicsit, amíg a teteje elkezd pirulni.

Hagyjuk teljesen kihűlni ezt a gesztenyés, vaníliás tészta tortát. Utána lehet szeletelni. :-)

Tejszínhabbal és/ vagy gyümölccsel tálaljuk. Én körteszeleteket tettem mellé, nagyon jól illik az ízekhez.

gesztenyes_vanilias_rakott_teszta_kesz-2-700.jpg

Jó étvágyat!

Próbáljátok ki a meggyes makarónit is!

- KockacZukor -