Paradicsomos pulykaragu grillezett padlizsánnal

Könyökfájás? Miért venném komolyan? Nevetséges. Még rá is edzettem. Hiba volt. Hiba volt nem komolyan venni, és hiba volt tovább terhelni. Mára annyira fáj, hogy elaludni is csak fájdalomcsillapítóval tudok, és a hajam se sikerül copfba fogni, de még a pohár tartása is nehezemre esik. Csonthártyagyulladás. Pihentetni kell. Na, de hogy pihentessem a jobb kezem, ha jobb kezes vagyok, és mindenhez szükség van rá? Még jó, hogy tegnap már főztem egy finom pulykaragut..

ragu_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:                       

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 500 g darált pulykahús
  • 2 db közepes padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél liter-egy liter paradicsompüré
  • 3 db paradicsom
  • 1 ek cukor
  • olívaolaj vagy kókuszolaj
  • curry
  • bors
  • chili
  • római kömény

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A vöröshagymát és fokhagymát kis kockákra vágjuk, és dinszteljük olajon. Hozzáadjuk a darált húst, amit fűszerezünk ízlés szerint curryvel, római köménnyel, borssal, sóval. Miután a hús kifehéredett, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, és öntsük hozzá a paradicsompürét is. Fedő alatt főzzük össze az ízeket.

A padlizsánt megtisztítjuk, szeleteljük, és kevés olívaolajon grillezzük.

A kész padlizsánt a raguhoz keverjük.

Tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hogy mi legyen a desszert? Túrós-kakaós csiga! :-)

http://masteszta.blog.hu/2016/08/20/turos_kakaos_kirandulashoz

- KockacZukor -