Boros, gesztenyés csirkeragu

A karácsony hangulata ebben az évben még nem tudott megragadni. Talán túlságosan elfáradtam így év végére, és az ünnepet már csak a vizualizált pihenéssel tudom azonosítani. Az ajándékok beszerzése is inkább riaszt, semmiképpen nem szeretnék plázákba menni, sorban állni, tolongani. Így ezt is más úton szeretném megoldani. Csendre vágyom, lassúságra, családra. Simogató illatokra és ízekre, mint ez a gesztenyés csirkeragu. Imádom!

boros_gesztenyes_csirkeragu_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 500 g csirkemell
  • 150 g főtt gesztenye
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • fél ek cukor
  • bors
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A csirkemellet csíkokra vagy kockára vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felkockázzuk, és egy serpenyőben olajon megdinszteljük. Hozzáöntjük a bort, majd ha elkezd forrni, a húst fehérre sütjük. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és a nagyobb darabokra tört főtt gesztenyét. Fűszerezzük. Addig főzzük, amíg az ízek összeérnek és elkezd sűrűsödni a gesztenyés, tejszínes krém.

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, de mennyei, különleges, ízletes étel lesz a vége.

Jó étvágyat!

Karácsonykor pizzát? Miért ne?

- KockacZukor -