Vörösáfonyás túrótorta – lépésekben

Lassan itt az év vége, pár napon belül karácsony. Ideje elkezdenünk azon gondolkodni, hogy milyen finomságok kerüljenek az asztalra a családnak és vendégeknek vagy, hogy mit vigyünk magunkkal vendégségbe. :-) Nem feltétlenül kell minden édességnek nagyon bonyolultnak és hosszadalmasan készülőnek lenni. Néha a legegyszerűbb a legfinomabb. :-)

vorosafonyas_turotorta_kesz-600.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 250 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 450 g tehéntúró
  • 4 dl tej
  • 200 g cukor
  • 120 g (cukrozott) vörösáfonya
  • 100 g teavaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

1-600_14.jpg 

Elkészítés:

Egy zárt tortaformát – aminek az alján folyadék nem folyhat ki – vajjal kikenünk. Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, és egy csomag vaníliás cukrot. A felét a formába szórjuk.

2-600_11.jpg

Egy másik tálban a túrót és a vörösáfonyát keverjük össze, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. A sütőformába szórjuk úgy, hogy mindenhova egyenletesen jusson belőle.

3-600_12.jpg

Szórjuk rá a lisztes keverék másik részét is.

5-600_12.jpg

Egy harmadik tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, a felolvasztott vajat, és a másik vaníliás cukrot.

6-600_10.jpg

Öntsük rá ezt a folyékony részt a legfelső rétegre.

4-600_12.jpg

Előmelegített sütőben, 175 fokon, körülbelül fél órán át süssük.

vorosafonyas_turotorta_kesz-600.jpg

Jó étvágyat!

Az ünnepekre készülhetünk sós vajjal készült csokis keksszel is! Biztosan hamar elfogy majd!

- KockacZukor -