Nagyon csokis kuglóf

Az ünnepi hangulathoz számomra már az ébredés kellemes lassúsága, a pizsamás reggeli, a kávé szürcsölése a fenyőfa alatt is hozzátartozik. Imádom, hogy sehova nem kell sietni, hogy megengedhetem a tutyiban csoszogást, és már reggel a finomabbnál finomabb édességeket. Ha pedig kávé, akkor ehhez tökéletesen passzol majd egy nagyon csokis kuglóf. Imádom!

nagyon_csokis_kuglof_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 250 g Gyermelyi búzarétesliszt
  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 250 g cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 120 g kakaópor
  • 1,5 dl étolaj
  • 1,5 dl víz
  • 2 marék mazsola
  • 1 tábla étcsoki

Elkészítés:

Egy nagyobb kuglóf formát vajazzunk ki, és liszttel szórjuk meg. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A táblacsokit reszeljük/ daráljuk apróra. A többi hozzávalót keverjük össze úgy, hogy a tészta sima legyen. Keverjük hozzá a mazsolát és reszelt csokit. Öntsük a kuglóf formába, és lassan, körülbelül egy órán át süssük 165 fokon.

Hagyjuk kihűlni, és borítsuk ki a formából. Porcukorral hintsük meg, vagy készítsünk hozzá egy csokimázat is.

Jó étvágyat!

Készítsünk az ünnep egyik napján narancsos-mézes csirkecombot!

- KockacZukor -