Hústorta almás-fahéjas tészta körettel

Mindig úgy tervezem a szabadságaimat, hogy nagyon pihenni fogok. De annyira és olyan nagyon, hogy újjá is születek közben. Aztán persze soha nem jön ez össze. Mindig eszembe jut, hogy a szabadság alatt mi mindent intézhetnék. Ha pedig külföldre utazom, akkor reggeltől estig megyek és megyek, és rácsodálkozom a világra, inspirálódok, aztán ágyba zuhanok. Hol van az a hely és környezet vajon, ahol teljesen ki tudnék kapcsolni, és legalább két-három napig el tudnék engedni mindent, ami miatt nem tudok nyugton maradni?

hustorta_almas_tesztaval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 8-9 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 3 közepes alma
  • 2 csipet fahéj
  • 1 ek cukor
  • 1 kg csirkemell
  • 2 csomag sonka/ bacon
  • 400 g reszelt sajt (füstölt)
  • 4 db tojás
  • szárnyas fűszer vagy só + bors + szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a csumáját, és pépesítjük. Adunk hozzá egy kis fahéjat és cukrot, majd összekeverjük a megfőtt tésztával.

Egy jénait vagy sütőformát kibélelünk úgy a sonkával vagy bacon-nel, hogy a sütőforma falát és alját is befedje. A sajtot reszeljük le. A sonkára szórjunk belőle egy vékony réteget.

A csirkemellet vágjuk nagyon vékony szeletekre. A lisztet és a szárnyas fűszert keverjük össze. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat. Forgassuk meg a csirkemellszeleteket először a tojásban, majd a fűszeres lisztben. Tegyünk a húsból egy réteget a sajtra, majd szórjuk meg sajttal, és így rétegezzük a húst és sajtot addig, amíg a sütőforma tele nem lesz. Ha maradt a sonkából/ bacon-ből, akkor ezt is rétegezzük a hús és sajt közé.

Előmelegített sütőben 175 fokon körülbelül egy órán át süssük. Hagyjuk kicsit hűlni, fordítsuk ki a sütőformából, majd szeletelhetjük, mint egy tortát. A savanykás almás tészta kitűnő köret a sajtos hús mellé.

Jó étvágyat!

Desszertnek ajánlok a főétel mellé egy szilvás, fahéjas clafoutist.

- KockacZukor -