Citromszószos metélt sült hallal

Esik a hó. Most bezzeg esik a hó. Át kéne tenni a karácsonyt január vagy februárra, esetleg a húsvétot és szentestét kéne felcserélni, mert az utóbbi években én karácsonykor napoztam egy szál trikóban, majd húsvétkor lapátoltam a havat... Ma, miközben a ház melletti dombon a kicsik szánkóznak, halat sütök, és citromszószos metélttel tálalom. Már korog a pocakom. :-)

citromszoszos_metel_sult_hallal_kesz-700.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi rövidmetélt
  • 3-4 szelet halfilé
  • 2 db citrom
  • 3 dl tejszín
  • 100 g vaj
  • 1 ek citromos likőr
  • 1 ek méz
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A halfiléket kisütjük. A tejszínt összekeverjük a citromok lereszelt héjával, és egy citrom levével. A vajat egy lábosban felforrósítjuk, hozzáadjuk a citromos tejszínt, a likőrt, a mézet, borsot, sót. Gyenge tűzön felforraljuk. A citromos mártást összeforgatjuk a tésztával, és a hallal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha inkább zöldséges tésztát készítenél, próbáld ki ezt a sültpaprikás penne receptet. :-)

- KockacZukor -