Szarvacska tészta gorgonzolás, diós mártással

Állítólag viráglelkű vagyok, annak minden illatával, de érzékenységével is. Érzéseket vált ki belőlem a fű kövérsége, az öblítő illata, a reluxán átsütő nap ereje, a tárgyak elrendezése a polcon, egy tányér formája, a gulyásleves íze, a bőr tapintása, a szó csengése, a dallam hajlása. Egy étel elkészítése során sem maradnak el az érzések... az egyik legfontosabb hozzávaló mindig a szeretet. :)

szarvacska_teszta_gorgonzolas_dios_szosszal_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
  • 100 g gorgonzola
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 marék dió
  • két csipet só
  • egy csipet szerecsendió
  • 1 ek citromlé

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A diót durvára törjük. A tejszínt egy lábosban felmelegítjük, és a gorgonzolát felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a csipet sót, szerecsendiót, citromot, és a tört dió egy részét. hozzákeverjük a tésztát, majd a maradék dióval megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készítsünk édesség gyanánt egy mindenmentes csokis-meggyest! :-)

-KockacZukor-