Szalámis sajtroppancs

Ó, hát ez nagyon jóóó! A sajtchipset ugye már ismerjük, én is sütöm rendszeresen, de ezzel a kis pofon egyszerű trükkel fordítunk rajta egyet, és egy igazán frappáns nasit/snack ételt kapunk. Az eredeti recept pizzának mondja, ami számomra is erős túlzás, de végülis majdnem mindent tartalmaz, csak pizzatésztát nem. :) Viszont ebből kifolyólag legalább szinte szénhidrátmentes (leszámítva a paradicsomszószt).

keto-pizza-chips.jpg

Hozzávalók:

  • Csípős vastagkolbász
  • Füstölt sajt
  • Mozzarella sajt
  • Parmezán sajt
  • Olasz fűszerek (oragano, bazsalikom)
  • Paradicsomszósz

Sütőpapírral bélelt tepsin dolgozunk. Vékony szelet vastagkolbászokat helyezünk két-három centi távolságra egymástól. Majd egy halom reszelt sajtot kupacolunk a tetejükre, összekeverve a füstölt, a mozzarella és a parmezán fajtákat. Sütőbe toljuk, és megsütjük. A sajtok szépen elterülnek, és pirosra sülnek. Kivéve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, levesszük a papírról, és olasz fűszerrel kevert paradicsommártásba tunkolva fogyaszthatjuk. :)

pizza-chips.jpg

Forrás: https://moscatomom.com