Almás, zöldséges tésztasaláta sült csirkecombbal

Megnyílt Budapesten a Bodies 2. kiállítás a Vam Design Centerben. Hatalmas tárlat, izgalmas, látványos, nagyon kíváncsi voltam rá. Valószínűleg nem mindenki tudja befogadni mindazt, amit nyújt, de aki nem idegenkedik az emberi test "mélységeitől", annak mindenképpen ajánlom. A kiállítás megtekintése után maradjatok a belvárosban, és keressetek egy jó éttermet, egyetek valami különlegeset, beszélgessetek, kényeztessétek magatokat. :-)

almas_zoldeges_tesztasalata_sult_csirkecombbal_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
  • 4 db egész csirkecomb
  • 3 dl tejföl
  • 4-5 ek majonéz
  • fél citrom leve
  • bors
  • 1 tk mustár
  • 3 db alma
  • 5-6 db savanyú uborka
  • 100 g cukorborsó
  • 100 g répa
  • 1 db nagyobb burgonya

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A csirkecombokat fűszerezzük, és sütőben megsütjük.

A tejfölt, majonézt, a citromlevet, a mustárt, a sót és borsot összekeverjük. Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az uborkát is felkockázzuk. Az almát és a savanyú uborkát is a tejfölös szószhoz keverjük. A répát és krumplit megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, majd a cukorborsóval együtt megfőzzük. A megfőtt zöldségeket a tejfölös, almás szósszal összekeverjük, majd a tésztát is hozzáforgatjuk. Hagyjuk kihűlni a tésztasalátát, majd a csirkecombokkal együtt tálaljuk.

Készítsünk desszertet is. Mondjuk egy gesztenyés, vaníliás tészta tortát. :-)

- KockacZukor -