Csirkés, zöldbabos ragu tésztával

Az utóbbi két hetem úgy telt, hogy az azt megelőző rendszeres edzések kimaradtak, egyszerűen nem volt két órányi szabadidőm sem elmenni a terembe. Múlt vasárnap már dühös lettem magamra, és a kevés időre, de sok teendőmre, hogy annyira belehúztam szombaton a munkavégzésbe, hogy vasárnapra biztosan el tudjak menni súlyokat emelgetni. Persze a szombati napomba a főzés már nem fért bele, így az edzés után farkaséhesen kellett elkészítenem ezt a csodafinom ebédet. Alig vártam, hogy kész legyen. 

csirkes_zoldbabos_ragu_tesztaval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 600 g csirkemell
  • 400 g zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek jamaicai fűszer (mással is pótolható)
  • 2 ek mangó chutney
  • 3 ek kikkoman szójaszósz
  • 3 ek kókuszzsír

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy magas falú serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáöntjük a szójaszószt, és belekeverjük a mangó chutney-t.

A csirkemellet csíkokra vágjuk, és a hagymás, fűszeres keveréken fehérre főzzük, majd megszórjuk a jamaicai fűszerkeverékkel, sózzuk, és összefőzzük az ízeket, pirítjuk a húst. Ezután adjuk hozzá a zöldbabot, és addig főzzük tovább azt a hússal összeforgatva, amíg a bab is megpuhul.

A tésztával tálaljuk az erős, fűszeres, karakteres húsos, zöldbabos ragut.

Jó étvágyat!

Készítsünk különleges ízvilágú levest is a fűszeres csirke mellé. Mondjuk egy narancsos, gyömbéres répalevest hosszúmetélttel.

- KockacZukor -