Tejfölös vajbableves copfocska tésztával

Jajj de jó! Itt a tavasz! Március közepe van! Aham... Már megint mínuszok nappal és éjszaka... Bélelt csizmában járok, és hat rétegnyi burok, amit magamon cipelek. Az arcom hajnalban, a munkába menet maszkká fagy. Már nyűgös vagyok, hiányzik a napsütés és a meleg, a rügyező fák, és a vidám madárcsicsergés. Köszönjük tél, hogy adtál csendet, pihenést, bezárkózást, de nem kell a túlóra, engedd végre megérkezni a tavaszt!

tejfolos_vajbableves_kesz_logo-800.jpgFotó:KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 marék Gyermelyi copfocska tészta
  • 500 g vajbab/ vajbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek édes őrölt paprika
  • víz

Elkészítés:

A babot egy fazékban felengedjük annyi vízzel, hogy azt ellepje. Sózzuk, és megfőzzük. Egy másik edényben felhevítjük az étolajat, hozzáadjuk – folyamatos kevergetés mellett – a lisztet, és az összenyomott, felaprított fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát is, majd levesszük a tűzről, és öntünk hozzá egy bögre vizet, majd csomómentesre keverjük. Ehhez keverjük hozzá a tejfölt, adunk hozzá még egy bögre vizet, majd ezt a babhoz keverjük. Amennyiben szükséges, felöntjük még vízzel, és sózzuk. A petrezselymet apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Hagyjuk még rotyogni kicsit a levest.

Egy kis edényben kifőzzük a levestésztát is, és a levest a tésztával együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!

Kóstoltad már a sajtos-mákos krékerünket? :)

- KockacZukor -