Spenótos, baconos, csirkés krémes spagetti

Hú, de korán van itt a húsvét ebben az évben! Nagyon örülök az egymást követő két hosszú hétvégének: az egyiken a családom jön hozzám, a másikon én megyek a családhoz. :) Érzem a tavaszt, érzem a napsütést, az erdőket és fákat, hogy végre kimozdulhatunk a természetbe, hogy végre késő estig világos lesz, hogy végre eltehetjük a vastag ruhákat, és nemsokára friss zöldségeket, gyümölcsöket ehetünk, könnyed ételeket készítve belőlük...

kesz-logo-800_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  • 350 g bébi spenót
  • 200 g reszelt füstölt sajt
  • 400 g pulykamell/ csirkemell
  • 4-5 ek zöld pesztó
  • 150 g bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter zsíros tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 leveskocka
  • bors

Elkészítés:

A szeletelt bacont forró serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott húst, amit fehérre sütünk. Egy másik edényben, olajon az aprított vöröshagymát és fokhagymát dinszteljük, majd hozzáadjuk a bébi spenótot is, amit összefonnyasztunk a hagymával. Felöntjük egy liter tejjel, hozzáadjuk a spagettit, és addig főzzük, amíg a tészta megfő. Ehhez keverjük a zöld pesztót, leveskockákat és baconos csirkét, majd a reszelt sajtot. Már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

Készítsünk mellé egy finom bögrés, kefíres, áfonyás sütit desszertnek.

- KockacZukor -