Csirkés, gombás frittata – vlog

Körülbelül egy éve nem vásároltam magamnak új cipőt, ruhát, kabátot, nadrágot, szoknyát, bármit. Annyira el voltam foglalva a lakásom csinosításával, hogy eszembe sem jutott a csajos plázázás. Ugyan az otthonomból még egy-két dolog hiányzik, pár napja megálltam egy kirakat előtt, és úgy gondoltam, eljött az ideje egy-két új cuccnak a gardróbomba is. Nem, nem dobott fel a boltról boltra túra, és a szatyrok cipelése, sem a százszor átöltözés. De hazaérve azért jól esett a szatyrokat kipakolni. 

kesz-logo-800_2.jpg

Fotó: KockacZukor

 

Hozzávalók:

  • 6 db Gyermelyi tojás
  • 4 szál újhagyma
  • 200 g gomba
  • 1-2 paradicsom
  • 300 g csirkemell
  • 1-2 csokor petrezselyem
  • 100 g reszelt sajt
  • 3-4 ek étolaj
  • bors

Elkészítés:

Az újhagymát, a gombát és paradicsomot felaprítjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk. Étolajon megpirítjuk a zöldségeket, illetve addig főzzük, amíg a paradicsom leve is elpárolog. Hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és összekeverjük a hússal és zöldségekkel. A sütőt előmelegítjük, és a serpenyőt a sütőbe tesszük. Majdnem készre sütjük. Negyed óra után vegyük ki a serpenyőt a sütőből, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük tovább addig, amíg a sajt is megpirul.

Miután kivettük a sütőből, hűlés után szeletelhető, és tálalható.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -