Tészta ananász szósszal és baconnel

Tudom, hogy már friss és zamatos, mosolygó zöldségeket és gyümölcsöket kéne vásárolnom, és azokkal dolgoznom a konyhában, az én szemem most mégis az ananász konzerven akadt meg a közértben. Ugyan a család a hagyományos ízeket szereti, ma csak magamra főztem, és izgalmas gondolatok születtek a fejemben az édes ananász és sós bacon házasításáról. :D

180411-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 konzerv ananász
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk mézeskalács fűszer
  • 1 citrom leve
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag – illetve ízlés szerint – bacon

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A bacont ropogósra pirítjuk, majd apró darabokra törjük.

Az ananászt feldaraboljuk, majd a levével együtt egy kis lábosban felforraljuk. Hozzáadunk egy pohár vizet és a citromot, cukrot és mézeskalács fűszert.

A tejszínt összekeverjük a liszttel, majd az ananászhoz adjuk, és lassú kevergetés mellett besűrítjük.

Az ananász szószt összeforgatjuk a tésztával, majd megszórjuk a ropogós baconnel.

Jó étvágyat!

Hústortát készítettél már? Ha még nem, akkor készítsd el a mi szuper receptünket.

- KockacZukor -