Magos zabpalacsinta mediterrán túróval

Annyira hiányzik a bringázás, hogy azt hiszem, a hétvégén leviszem a negyedikről, és felfedezem a Duna-part itteni részét. Van a lakás mellett egy kis erdős, patakos rész, azon is végigtekerek majd. :D Sajnos arra még nem jöttem rá, hogyan pakolom be a mini autómba a cangát. Félek, nem is lehet, még akkor sem, ha mindent leszerelek róla. Csomagtartóra lesz szükségem, ha szállítani akarom a kerékpárt. Megvan a következő projekt... az autós bicikliszálló csomagtartók tanulmányozása. A bringázás utánra szánt finomságot már előre leteszteltem, most megosztom veletek, próbáljátok ki ti is, remek visszatöltés a lemerült szervezetnek. :)

180419-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 2 bögre gluténmentes zabliszt
  • 1-1,5 bögre laktózmentes tej
  • 3 ek kókuszzsír
  • 2 ek lenmag
  • 2 ek egész mák
  • 400 g laktózmentes túró
  • fél üveg szárított olajos paradicsom
  • fél csokor friss bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél ek oregánó
  • 2-3 ek lenmagolaj

Elkészítés:

A zablisztet, tojásokat, tejet, lenmagot, mákot, csipet sót, és két evőkanál kókuszolajat összekeverünk. Ha nem elég folyékony, akkor egy kis vizet vagy több tejet adunk hozzá. Egy palacsintasütőt kikenünk kókuszolajjal, és kisütjük a palacsintákat. Közben a túrót, a felaprított paradicsomot, bazsalikomot, fokhagymát, az oregánót, és lenmagolajat összekeverjük. Sózzuk. Az elkészült palacsintákat megtöltjük a túróval, és már ehetjük is.

Jó étvágyat!

Készítsünk a palacsinta mellé egy lecsókrémlevest is!

- KockacZukor -