Laktózmentes málnás sajttorta

Külföldön élő barátnőmmel már napok óta a találkozást terveztük. Nem volt könnyű, mert csak pár napra jött volna haza, és nagyon sok dolga volt itthon. A járatát azonban törölték, és csak másnap sikerült egy későbbi repülőre helyet foglalnia. Sajnos így a mi találkozónk kimaradt, amiért mérgelődtem, különösen, mert a tervezett találkozásra egy finom mindenmentes tortával is készültem...

180607-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 6 ek gluténmentes zabliszt
  • 3 + 7 ek eritrit
  • 5 ek kókuszolaj
  • 1 dl laktózmentes tej
  • 300 g laktózmentes sajtkrém
  • 3 dl laktózmentes tejföl
  • 3 ek gluténmentes étkezési keményítő
  • 1 tálka málna

Elkészítés:

A zablisztet, a kókuszolajat, a 3 ek eritritet és a tejet összekeverjük, és egy 18 cm-es átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk. Tíz percre előmelegített sütőbe rakjuk. Közben a sajtkrémet, a tejfölt,  7 ek eritritet, az étkezési keményítőt és a tojásokat simára keverjük, majd a zabalapra öntjük. Lassan, készre sütjük. Miután a torta megsült, ráhelyezzük a málnaszemeket, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után szeletelhető.

Jó étvágyat!

Készítsünk az édesség mellé egy finom forró spenótos karalábélevest!

- KockacZukor -