Kesudiós tészta rákfarokkal - vlog

Amikor a fullasztó melegek után jön néhány nap eső, szél és lehűlés, azt én mindig nagy örömmel fogadom. Végre újra kényelmesen érzem magam a saját bőrömben, jó a közérzetem, és rá vagyok kényszerítve az otthonom rendben tartására, a négy fal között elvégezhető dolgok után menni. Persze a pár nap eltelte után ismét vágyom a napsütést és meleget, a barátokat, családot, és könnyű ebédeket.

180624-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 160 g Gyermelyi olaszcsavart tészta
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db kis paradicsom
  • 1 citrom leve
  • 1 tk tengeri só
  • 5-6 ek olívaolaj
  • 1 bögre kesudió
  • 1 bögre olajos szárított paradicsom
  • 1 bögre reszelt parmezán
  • 3 ek fokhagymás fűszervaj
  • 750 g hámozott rákfarok (lehet natúr és fűszerezett is)

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A friss bazsalikomot, a fokhagymát, az olajos szárított paradicsomot, a kesudiót, az olívaolajat, a két kis paradicsomot, a parmezánt, a citrom levét és a sót egy konyhai robotgépben összeturmixoljuk.

A megfőtt tésztával összeforgatjuk.

A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, a koktélrákokat kisütjük rajta, finoman sózzuk. Ízlés szerint fűszerezhetjük, például Provence-i fűszerkeverékkel, de nem szükséges.

Összeforgatjuk a kesudió pesztós tésztával.

Jó étvágyat!

Készítsünk együtt egy cukkinis, sonkás nyári ebédet is!

- KockacZukor -