Töltött tojás

Olyan nagy sikere volt a tojáskrémes reggeliről szóló bejegyzésemnek, és annyian kérdeztétek, hogy van-e ilyen még, hogy most további egyszerű, de nagyszerű krémeket osztok meg veletek. Reggelire, vendégeknek, vacsira, nasinak, uzsonnának, bármikor szervírozhatóak. :-)

180628-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 10-15 db Gyermelyi tojás
  • negyed rúd kolbász
  • 400 g tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 konzerv tonhal
  • fél citrom leve
  • 50 g vaj
  • 6 ek majonéz
  • 3 szál újhagyma
  • kapribogyó
  • bors

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, félbe vágjuk, a sárgáját mindegyikből kivesszük, illetve a fehérjét és sárgáját is három részre osztjuk.

Kolbászos tojáskrém:

A kolbászt egy konyhai robotgépben felaprítjuk. Hozzáadjuk az összetört tojássárgája harmadát, négy kanál tejfölt, két kanál majonézt, sózzuk és borsozzuk. Addig keverjük, amíg krémes állagot kapunk. Megtöltjük a fél tojásokat vele.

Tonhalas tojáskrém:

A két konzerv tonhalat (olajával együtt), a fél citrom levét, egy kanál tejfölt, két kanál majonézt, és az összenyomott tojássárgája egyharmadát krémesre keverjük. Megtöltjük vele a fél tojásokat. Kapribogyóval díszítjük.

Egyszerű tojáskrém:

A maradék összenyomott tojássárgáját, a maradék tejfölt és majonézt összekeverjük a felaprított petrezselyemmel, sózzuk is. Krémesre keverjük, és megtöltjük vele a tojást.

Pirítóssal, roppanós zöldségekkel, savanyúval, húsok mellett is tálalható.

Jó étvágyat!

Készíts velünk bögrés, kefíres, áfonyás sütit is! Imádni fogod!

- KockacZukor -