Málnás, pisztáciás tejleves

Ha barátnő jön látogatóba, nyilván valami csajos ebédet fogok készíteni. Azt hiszem ez a leves tökéletesen betalált. A színe enyhén rózsaszín, az íze édesen pikáns, a tésztától laktató. Hajrá lányok, készítsétek el ti is. Imádni fogjátok. :D Természetesen, a hozzávalók cserélhetőek laktózmentes tejre, eritritre, gluténmentes étkezési keményítőre, szénhidrát csökkentett Gyermelyi Vita Pasta tésztára. ;-)

180714-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 100 g Gyermelyi copfocska tészta
  • 75 g cukor
  • 1 l tej
  • 25 g pisztácia
  • 250 g málna
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:

Tegyünk fel forrni 1 dl vizet és 9 dl tejet egy edénybe. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliarúdból kikapart vaníliát. Tegyük a forrásban lévő tejbe a tésztát, és kevergetés mellett főzzük meg. A pisztáciát aprítsuk durva darabokra, a málnát mossuk meg. 1 dl tejet és az étkezési keményítőt keverjük csomómentesre, és ha a tészta a tejben már megpuhult, akkor keverjük a tejhez. Merjük kis tálkákba a tésztás édes, vaníliás tejlevest, kanalazzunk bele friss málnát, és szórjuk meg pisztáciával.

Jó étvágyat!

Ha tartalmasabb tészta ételre vágysz, készíts el a gorgonzolás, dió mártásos tésztánkat!

- KockacZukor -