Fűszeres hekk cukkinis, parmezános metélttel - lépésekben

Nem kell nagyon messze utazni, a főváros körül is van lehetőség a nyári napozásra és fürdésre. Hiszen itt van mellettünk az Aquaréna, a Velencei-tavi Napsugár Strand, a Rukkel tó, vagy a Dunabogdányi strand. Irány pancsizni! De előtte együnk azért valami finom halat. :D

180714-6-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi hosszúmetélt
  • 1 db cukkini
  • 3-4 szelet hekk filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 80 g vaj
  • 4 ek reszelt parmezán
  • 1 csokor kapor
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. 

A fokhagymát összenyomjuk, és aprítjuk, a kaprot szintén, 50 g vajat megolvasztunk.

180714-2_1.jpg

A vajat, a fokhagymát és kaprot összekeverjük, sózzuk, majd a fűszeres vajjal megkenjük a halszeleteket. Előmelegített sütőben, kivajazott sütőtálban megsütjük.

180714-2-2.jpg

Közben egy vöröshagymát aprítunk, és egy serpenyőben, vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt vagy kockázott cukkinit. Pirítjuk, de csak addig, hogy a cukkini ropogós maradjon. Sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk hozzá a tésztát és forgassuk össze a parmezánnal.

180714-4-2.jpg

A hallal együtt tálaljuk.

180714-6-2.jpg

Jó étvágyat!

Készítsd el a kelbimbós, kolbászos leves receptünket is! Ízleni fog!

- KockacZukor -